• Home
  • Onze Toko
  • Afhaalservice
  • Catering
    • Menukaart voor Catering en Partyservice
  • Cuisine
  • Contact
Bestelling plaatsen
  • Home
  • Onze Toko
  • Afhaalservice
  • Catering
    • Menukaart voor Catering en Partyservice
  • Cuisine
  • Contact
Bestelling plaatsen
  • Home
  • Onze Toko
  • Afhaalservice
  • Catering
    • Menukaart voor Catering en Partyservice
  • Cuisine
  • Contact
  • Home
  • Onze Toko
  • Afhaalservice
  • Catering
    • Menukaart voor Catering en Partyservice
  • Cuisine
  • Contact
Indonesische specerijen en kruiden waar u misschien niet van wist
Home Nieuws Indonesische specerijen en kruiden waar u misschien niet van wist

Indonesische specerijen en kruiden waar u misschien niet van wist

De Indonesische keuken is rijk aan specerijen en kruiden. Van het eenvoudigste gerecht zoals Sambal tot de gecompliceerde, langzaam gekookte Rendang, zijn kruiden inderdaad belangrijke ingrediÃŦnten om smaak en aroma aan het voedsel toe te voegen.

Hieronder staan enkele van de essentiÃŦle kruiden (Bahasa: bumbu dapur) die in Indonesische gerechten worden gebruikt, waar je misschien niet bekend mee bent:

Tamarinde (asam)

Asam of tamarinde is een belangrijk kruid. Het wordt ook vaak gebruikt om visgeur in zeevruchten te verwijderen. De juiste manier om tamarinde in Indonesisch voedsel te gebruiken, is door tamarinde in warm water te laten weken en het water van zijn residu te verwijderen.

Kaffir limoenblaadjes (daun jeruk purut)

De bladeren hebben een subtiele geur die een kenmerkende smaak geeft aan veel gerechten op basis van citroengras, zoals Soto, Rawon, Rendang en bepaalde soorten gerechten op basis van kokosmelk. Meestal worden kaffir-limoenblaadjes gebruikt samen met citroengras, laurierblaadjes en laos.

Laurierblad (daun salam)

Net als kaffir-limoenblaadjes geeft laurierblad ook een subtiele smaak aan gerechten. Dit blad wordt in veel Indonesische gerechten gebruikt. U vindt dit blad zowel op traditionele markten als in supermarkten in IndonesiÃŦ. Laurierblad kan maandenlang worden bewaard op een droge en schone plaats met een goede luchtcirculatie zonder de smaak en het aroma te verliezen.

Aromatische gember (kencur)

Kencur is kleiner van formaat en de schil is iets donkerder dan gember. Het heeft een zeer onderscheidend aroma in vergelijking met andere kruiden.

Galangal (lengkuas)

Galangal heeft een vergelijkbare textuur als gember, maar heeft een ander aroma en kleur. Dit is ook een van de meest gebruikte kruiden in Indonesische gerechten.

Share Post
Onze nieuwe website is nu liveOnze nieuwe website is nu live20 mei 2020
4 dingen die u moet weten over de Indonesische cultuur28 mei 20204 dingen die u moet weten over de Indonesische cultuur

Related Posts

20 mei 2020
Nieuws

Onze nieuwe website is nu live

De website van Toko Toet is nu online! Bestel gemakkelijk via de website en maak...

28 mei 2020
Nieuws

4 dingen die u moet weten over de Indonesische cultuur

4 dingen die u moet weten over de Indonesische cultuur (familie, eten, religie en...

Zoeken
Nieuws
  • 4 dingen die u moet weten over de Indonesische cultuur
  • Indonesische specerijen en kruiden waar u misschien niet van wist
  • Onze nieuwe website is nu live

Gratis bezorging

Toko Toet ● 070 - 360 90 23

Toko Toet

Beeklaan 376A, 2562 BG, Den Haag

070 - 360 90 23

info@tokotoet.nl

Bestelling plaatsen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
11.00 - 20.00 uur
Woensdag
11.00 - 20.00 uur
Donderdag
11.00 - 20.00 uur
Vrijdag
11.00 - 20.00 uur
Zaterdag
10.00 - 19.00 uur
Zondag
16.00 - 20.00 uur

Bezorgtijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
16.00 - 21.00 uur
Zaterdag
16.00 - 21.00 uur
Zondag
Gesloten

Copyright ÂĐ 2020 Toko Toet – Alle Rechten Voorbehouden – Internetmarketing en Webdesign door Eye-C Multimedia

#foodmood_button_603c15948ba86 { color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_603c15948ba86:hover { color: rgba(0,0,0,1); }#foodmood_button_603c15948ba86 { border-color: rgba(169,25,0,1); background-color: rgba(169,25,0,1); }#foodmood_button_603c15948ba86 svg.wgl-dashes { border-color: rgba(169,25,0,1); }#foodmood_button_603c15948ba86:hover { border-color: rgba(169,25,0,1); background-color: rgba(169,25,0,1); }#foodmood_button_603c15948def1 { color: rgba(255,255,255,1); }#foodmood_button_603c15948def1:hover { color: rgba(0,0,0,1); }#foodmood_button_603c15948def1 { border-color: rgba(255,0,0,1); background-color: rgba(255,0,0,1); }#foodmood_button_603c15948def1 svg.wgl-dashes { border-color: rgba(255,0,0,1); }#foodmood_button_603c15948def1:hover { border-color: rgba(255,0,0,1); background-color: rgba(255,0,0,1); }